50-Jarig Bestaan Fotoclub "De Lens"

Fotoclub ‘De Lens’ is opgericht door Remie Biesmans in 1962. Bij ‘Theo van de Mabo’ had hij adressen gekregen van mensen die er regelmatig foto’s lieten ontwikkelen.

Hij ging persoonlijk bij die personen langs om hen uit te nodigen om bij de fotoclub te komen. Na een tijdje had Remie toch een twintigtal leden bij elkaar gekregen.

Door de jaren heen heeft de club deelgenomen aan nationale en internationale wedstrijden. Zelf zo’n grote wedstrijd organiseren is ook verschillende keren gebeurd. Een bekroning op het artistieke werk van Remie was de aankoop van een prachtige foto door Gemeente Riemst.

Door het plotse overlijden in december 2012 van voorzitter Remie Biesmans zijn de festiviteiten in verband met het 50-jarig bestaan op lange baan geschoven.

"In Memoriam" aan Remie Biesmans

Op 9 december 2012 is onze voorzitter Remie Biesmans plotseling overleden. In 1962 heeft hij de fotoclub "De Lens" opgericht. Hij was ook medeoprichter van het VLF (Vereniging van Limburgse Fotoclubs).
Onder zijn impuls werd de eerste Limburgse fotorally (zoektocht) ingericht. Vele Limburgse clubs namen hieraan deel.
Door de jaren heen heeft de club aan verschillende nationale en internationale wedstrijden deelgenomen. Ook wedstrijden ingericht door verschillende bedrijven en toeristische diensten werd meegedaan.
Kort voor het overlijden van Remie heeft Gemeente Riemst een prachtige foto van Remie aangekocht. Het ging om een weerspiegeling van een bomen in de vijvers van het Wilderpark.
Enkel de laatste vergadering tijdens het 50-jarig bestaan van de Fotoclub heeft Remie wegens gezond- heidsredenen moeten missen.
Remie heeft als pionier voor de fotografie in onze omgeving ons veel geleerd.